22octubre2020

Ajuntament Alcover

Obert el període de votació de les propostes dels pressupostos participatius d'Alcover 2020

L'Ajuntament d'Alcover continua apostant pels pressupostos participatius,  un  mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant el qual els veïns i veïnes poden decidir de forma directa sobre la destinació de part dels recursos municipals. Els alcoverencs han exposat i proposat en què destinarien 20.000€ del pressupost municipal, 2.000€ més que en la darrera  partida, per executar projectes de millora i manteniment de l'espai públic. S’han presentat un total de 10 propostes de les quals, 9 han estat admeses segons els criteris de les bases establertes.

Un cop escollides les nou propostes acceptades, i segons el calendari establert, s'obre el període de votació entre la ciutadania,  del 31 d’agost al 18 de setembre.  Com a novetat, el període de votació s'allargarà tres setmanes repartides en dos ubicacions diferents, així del 31 d’agost al 13 de setembre es podrà dipositar la butlleta a la Piscina municipal i del 14 al 18 de setembre es podrà fer a Ca Cosme.

Veure propostes més detallades

 

 

 

Com funciona la votació?

Els alcoverencs rebran al seu domicili una butlleta amb la relació dels projectes presentats. En aquesta es podrà seleccionar una única opció i la votació es farà presencialment a la recepció de la piscina Municipal (del 31 d'agost al 13 de setembre) i a l’oficina d’Atenció al Ciutadà de Ca Cosme (del 14 al 18 de setembre) on hi haurà a disposició de la ciutadania la urna per a realitzar la votació dels projectes. Serà necessari identificar-se per tal de poder fer la votació (amb DNI o NIE). Podrà votar el global de la població majors de 16 anys i empadronats a Alcover.

Finalment, es realitzarà la proposta o propostes més votades per majoria simple de vots fins esgotar el pressupost destinat.   En cas d’empat entre dues o més propostes, la Comissió Tècnica d’Avaluació adoptarà la valoració final de quines propostes han de ser escollides per a dur-les a terme. L’acte d’escrutini dels vots i publicació dels resultats es farà el 18 de setembre a les 19:30h a Ca Cosme.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button