22octubre2020

Ajuntament Alcover

Parlem Contemporani?, la proposta d’arts visuals del Convent de les Arts engega el camí de la 4a edició

El cicle de programació estable d'Arts Visuals Parlem Contemporani? del Convent de les Arts d'Alcover posa en marxa la quarta edició obrint el període de presentació de propostes en les diverses disciplines que van des de l’arquitectura efímera i les instal·lacions, el vídeo i el videoart, i les accions i performance. El termini per presentar les propostes finalitza el dia 15 de setembre.

Una nova cita marcada per l'expressió radical d'un temps concret, d'una situació pandèmica (pan demos, que afecta a tot el poble) d'expressió ben individual; una radicalitat contemporània que en fa l'edició més pertinent. El convit, el suggeriment reflexiu, la pregunta retòrica i l’apel·lació tornen a ser el segell de les expressions artístiques.

En la seva petita minimaduresa, després de la bona rebuda i el bon caminar dels tres primers cicles, amb aquesta quarta convocatòria el Convent pretén mantenir les portes obertes als artistes visuals de disciplines i indisciplines diverses, per assentar unes coordenades de trobada, de referència, amb vocació de llarg recorregut.

El projecte, engendrat i curat per l'arquitecte i artista transdisciplinar Aleix Antillach, camina en paral·lel al creixement del Convent com a equipament referent al Camp de Tarragona en l'àmbit de les residències artístiques. "Obrir alguns dels espais en procés per a mostrar i produir obres de l'àmbit de l'arquitectura efímera, les instal·lacions, el videoart o la performance" ha estat l'excusa per a transgredir l'ordre del continent i el contingut que, nodrint-se de l'encant de les zones no finalitzades, ha dut a la quinzena llarga de sessions celebrades fins ara a escatir una certa contemporaneïtat altra.

Amb aquesta nova edició es pretén seguir inspirant vida a aquests espais, descobrir-ne de nous i descobrir creadors i creacions que ens ajudin a veure-hi més ample, alhora que explorar les unions que puguin generar expansió artística.


Noticies Relacionades:

 

 
AddThis Social Bookmark Button