Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

L'Ajuntament d'Alcover suspèn la Fira de Bandolers 2020

L'Ajuntament d'Alcover ha decidit suspendre la Fira de Bandolers que, cada any, es celebra el segon cap de setmana d'octubre. El consistori ha pres aquesta decisió davant l’actual situació d’emergència sanitària per la Covid-19 i el progressiu augment dels casos arreu del país.

D’altra banda, i per les mateixes raons, la Festa Major, que es fa just una setmana després de la Fira, tindrà un format diferent; poc a veure amb tal com la coneixem, sempre que la situació ho permeti.

La decisió, que afecta les dues festivitats més importants d'Alcover, s'ha pres després que tots els grups polítics presents al consistori donessin el seu suport a la mesura en el si d’una reunió de la Junta de Portaveus. L’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, que ha ratificat aquest acord a través d’un Decret d’Alcaldia, ha manifestat que “es tracta d’una resolució difícil de prendre, trista, però, a la vegada, molt meditada” i ha apel·lat  “al sentit comú i a la responsabilitat de tots” per entendre una decisió que el que pretén és aturar l'onada de contagis del virus i vetllar per la salut dels alcoverencs, les alcoverenques i de totes aquelles persones que ens visiten durant les festes.

La Fira de Bandolers d'Alcover “atreu cada any milers de visitants d'arreu del territori, fet que impossibilita celebrar-la tal com la tenim concebuda”, assenyala la regidora de la Fira de Bandolers, Carla Miret. “Malauradament no hi haurà ni firaires, ni parades, ni racons gastronòmics, ni teatre al carrer perquè és impossible garantir les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries”. “Tot i així—afegeix—s’està treballant en l’organització d’actes de petit format i de consum local”.

Per les mateixes raons apuntades, la Festa Major “haurà de fugir dels actes multitudinaris però s’està treballant en diverses alternatives per aconseguir un format modest i segur i fer que, malgrat les limitacions, el tercer cap de setmana d’octubre, el poble d’Alcover respiri festa” ha dit el regidor de Cultura, Josep Mª Girona.

L'Ajuntament d'Alcover està en contacte permanent amb diverses institucions (Generalitat, Diputació de Tarragona, consistoris d'altres municipis) i organismes (Protecció Civil i CAP d'Alcover) per tal d'estar al cas de la situació en tot moment.

A més, també s'han mantingut i es mantenen reunions amb les diferents entitats i associacions així com amb els sectors econòmics del municipi per tal de posar damunt la taula la situació d'excepcionalitat del moment i valorar la viabilitat dels possibles actes a realitzar.

L’Ajuntament demana la màxima comprensió i espera poder celebrar, l'any vinent, una Fira de Bandolers i una Festa Major com les de sempre i amb totes les garanties de seguretat de sempre.

 


Noticies Relacionades:

 

 
AddThis Social Bookmark Button