21gener2021

Ajuntament Alcover

L'Ajuntament insisteix en l'obligatorietat de complir la normativa vigent a la Vall del riu Glorieta

L'Ajuntament d'Alcover ha posat en marxa tot un seguit de mesures amb l'objectiu de preservar la Vall del riu Glorieta i el medi ambient.  

Des  de fa temps, existeix una normativa, regulada a través de les ordenances municipals, que hem de conèixer abans de passejar per aquest paratge natural.

L'ordenança sobre l'ús i la preservació dels espais públics indica que queda PROHIBIT:

  • Llençar, o abandonar, als espais públics qualsevol tipus d’objecte o producte. Els residus sòlids, com papers, embolcalls o similars han de ser dipositats a les papereres.
  • Abandonar les escombraries fora dels contenidors
  • Llençar burilles de cigars, cigarretes o altres matèries enceses
  • Encendre foc en zones arbrades o boscoses, sense autorització.
  • Portar els gossos deslligats

L' incompliment d'aquestes accions impliquen multes als infractors que oscil·len entre els 50 i els 3000 euros.

Recentment també s'ha implementat una nova senyalística perquè els visitants coneguin la normativa al respecte pel que fa a l'accés a la Vall. En aquest sentit, s'han col·locat cartells que indiquen l'obertura o tancament del pàrquing de Mas de Forès, s'han instal·lat tanques de fusta que impedeixen el pas de vehicles a l'aparcament un cop està ple, es prohibeix l'estacionament en tot el camí i es duen a terme controls continuats per part de la vigilància.

A més, a nivell estatal i autonòmic hi ha altres administracions que vetllen per la conservació del medi ambient. L'incompliment de totes aquestes normatives comporten sancions administratives i també penals.

Díptic informatiu


Noticies Relacionades:

 

 
AddThis Social Bookmark Button