Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Liceu a la fresca en ofereix Tosca, l’obra mestra de Puccini, divendres al Convent de les Arts d'Alcover

Aquest divendres 28 de juny a les 22h, el Convent de les Arts d'Alcover ens permetrà descobrir l'emoció de l'òpera amb la projecció de Tosca de Puccini, un acte gratuït emmarcat en el projecte Liceu a la fresca.

L’acció de l’òpera ens situa a la Roma de 1800, poc després del final de la República Romana (1798-1799) que, durant un temps breu, va eliminar els privilegis eclesials i va recloure el papa Pius VI a un monestir de la Toscana, després de la dissolució dels Estats Pontificis a benefici del Directori i com a estat satèl·lit de la França napoleònica. Tanmateix, la campanya italiana de Napoleó seguia imparable i en el moment d’iniciar-se l’òpera s’està produint la batalla de Marengo a Alessandria, Piemont, el 14 de juny de 1800. La contesa, en un primer moment favorable al bàndol austríac, acabaria amb la retirada del general Michael von Melas i amb la victòria de l’exèrcit de Bonaparte.

L’objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a.

 


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button