Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Alcover celebrarà del 2 al 16 de juny les Festes Decennals en honor a la Mare de Déu del Remei

Alcover celebra aquest 2019, les Festes Decennals i el 30è aniversari de la coronació de la Mare de Déu del Remei. Aquesta festivitat, que arriba cada deu anys, tindrà lloc del 2 al 16 de juny amb la implicació dels alcoverencs i alcoverenques i amb la participació i suport de les entitats i associacions locals.

Com a acte previ, dissabte 1 de juny es farà la inauguració, al Museu d'Alcover, de l'exposició de fotos L'Ermita del Remei d'Alcover. memòria d'un poble.  Diumenge 2 de juny, a les 17:30h, es farà la baixada de la Mare de Déu de la seva ermita fins a l'Església Parroquial de l'Assumpció en processó amb la participació d'entitats del poble com els gegants, grallers, castellers, bruixots, etc..  També es farà la rebuda de la Mare de Déu a l'entrada del poble pels alcaldes d'Alcover, El Milà, La Masó i el Rourell i es portarà la verge fins l'església.

El divendres dia 7 de juny se celebrarà una Jornada d’homenatge a qui va ser arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan Martí Alanis, fill del Milà, que tindrà lloc al Convent de les Arts d’Alcover durant tot el matí amb diferents conferències.

Diumenge 9 de juny, a partir de les 20:30h, es farà la processó pels carrers del nucli antic d'Alcover acompanyada pels Armats i la Banda de la Verge del Remei. I dissabte 15 de juny, es durà a terme, a partir de les 20:45h, la processó pels carrers de fora del nucli antic.

Finalment, i com a acte de cloenda de les Festes Decennals d'Alcover, diumenge 16 de juny, es fa el retorn de la Mare de Déu del Remei a l'Ermita en processó.

Entre setmana, cada dia es recita l'Àngelus i es fan les diferents ofrenes a la Verge per part dels grups i entitats del poble com també es fan les misses pertinents.

Durant les festes, es realitzen diferents torns de vetlla, s'engalanen els balcons i els carrers i ja estan a la venda els fanalets per acompanyar les processons, els domassos i els mocadors del coll.

Les festes Decennals de la Mare de Déu del Remei són esperades tant per als alcoverencs com pels veïns de La Masó, El Rourell i El Milà, pobles amb una forta vinculació a la Verge. Diu la llegenda, que un pastor del Rourell va trobar la imatge de la Verge del Remei en una cova d'Alcover. La va voler portar fins el capellà del poble però la imatge havia desaparegut. Va repetir la gesta de nou, i va passar el mateix. Aleshores, el capellà va creure que la Verge volia ser en aquell indret, i per aquest motiu, va ser allí on es va construir una ermita en el seu honor: l'Ermita del Remei d'Alcover.

 Descarrega el programa

 

 


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button