Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Alcover acollirà la presentació del llibre "Plàcid Vidal, memorialista singular d'obra viscuda" de Fina Masdéu

Aquest divendres 22 de març a les 19h, la Biblioteca Municipal d'Alcover acollirà la presentació del llibre Plàcid Vidal, memorialista singular d'obra viscuda. Un interessant treball d'investigació i recerca de Fina Masdéu sobre Plàcid Vidal.

Plàcid Vidal (Alcover, 1881 – Barcelona, 1938). Divuit anys més jove que el seu germà Cosme Vidal, per inclinació natural i per contagi familiar va ser, des de ben jove, un apassionat de les lletres. Sense deixar de residir a Alcover, va viure intensament l’ambient que es va formar a la llibreria del seu germà i va participar a la majoria d’empreses de tota mena que s’hi congriaren.

Plàcid és una mostra nítida de l’arraconament a què van ser sotmesos molts escriptors modernistes després de la primera dècada del segle XX . Considerat el cronista oficial de la colla, va obtenir un cert èxit amb la sèrie de retrats literaris Els singulars anecdòtics que li va valer un homenatge a Alcover, on va tornar a veure després de molts anys la germana de l’enyorat Hortensi Güell, Amèlia, amb qui es va casar aquell mateix any 1920.

El llibre de Fina Masdéu fa valdre l’aspecte memorialístic de l’obra de Plàcid Vidal i posa l’accent en l’interessant i extens període que recorren els seus textos des de finals del segle XIX fins el 1934 i rescata els personatges secundaris que apareixen en els seus llibres. Aquests són només alguns dels objectius de la  investigació de Fina Masdéu (Reus, 1958) sobre l’autor d’Alcover vinculat al grup dels modernistes de Reus. Sota el títol ‘Plàcid Vidal: memorialista singular d’obra viscuda’ Masdéu analitza aquests aspectes i repassa la trajectòria d’un autor que per alguns experts ha estat titllat de “mediocre”.

La presentació tindrà lloc a la Biblioteca d’Alcover i en acabar, es podrà visitar l’espai de l’exposició a Ca Batistó dedicat al Modernisme Literari al Camp de Tarragona i a Cosme Vidal.


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button