Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Alcover prepara una nova edició de l'Escola de cuidadors per formar familiars de persones amb dependència

L'Escola de Cuidadors de l'ABS Alt Camp Oest prepara la tretzena edició del 7 de març al 27 de juny de 2019. Es tracta una iniciativa dirigida als cuidadors que s'ocupen de persones amb algun tipus de dependència, habitualment familiars i persones de l'entorn més proper, sovint d'edat avançada. L'objectiu és oferir formació als cuidadors, que sovint es troben cansats física i psicològicament, per facilitar la seva tasca diària i ajudar-los a vetllar pel benestar del malalt i el seu propi.

Cada vegada hi ha més persones amb dependència a causa de l'envelliment de la població. Per tal de contribuir a pal·liar aquestes necessitats en el territori, el CAP d'Alcover organitza un programa de formació que contempla diferents àrees: l'àrea d'actitud, la psicològica, la terapèutica i la social. Les sessions, que s'imparteixen a les instal·lacions del mateix centre els dijous de 16:30h a 18:30h (dues hores setmanals).

Al llarg de 4 mesos, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, pautes de relaxació al domicili, recolzament psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris, així com els aspectes legals de l'atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l'àmbit sanitari; infermers, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, psicòlegs i treballadors socials. Més enllà dels coneixements que se'ls ofereix i que poden aplicar de seguida en les seves tasques diàries, l'Escola esdevé un espai de recolzament on els participants poden compartir experiències i rebre assessorament en tot allò que els preocupa.

Per inscriure's, els interessats poden posar-se en contacte amb Montse Iglesias, treballadora social del CAP d'Alcover, les tardes de dimarts, dijous i divendres al 977.76.06.90

*Fotografia de l'edició de l'any passat. - Font: Escola de Cuidadors Alcover


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button