Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

El Museu acollirà un acte d'homenatge a Maria Domènech i Dolors Vives

El Museu d’Alcover, dins de la programació de l’agenda cultural 2018, ha organitzat conjuntament amb la Biblioteca Municipal, un acte-homenatge en record de tantes i tantes dones que varen viure sotmeses a la mentalitat d'una època i avocades a renunciar a la seva llibertat i somnis professionals. L'acte tindrà lloc aquest divendres 9 de març a les 19h amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

A la biblioteca, la historiadora Aïda Sánchez, enmig de llibres, molts d'ells recull de la memòria de dones que algú proper o elles mateixes han escrit, parlarà de la vallenca Dolors Vives, aviadora republicana que va participar en la defensa passiva de la costa durant els primers anys de la Guerra Civil. Es tracta d'una apassionant història pel fet de tractar-se d'una de les primeres dones aviadores de principi de segle XX a Catalunya.

A continuació, un cop al museu, a l'espai expositiu sobre la dona burgesa de Ca Batistó, en que es recorda a l’alcoverenca Maria Domènech, escriptora i activista a favor de la dona, l'Ester Magriñá, directora del museu, farà unes breus pinzellades sobre l'adoctrinament franquista de la dona durant la immediata postguerra i el retorn a un model decimonònic, retrocedint en el temps.

L'acte gira al voltant de dues interessants xerrades que esperem puguin convidar als i a les participants a obrir un interessant debat sobre la dona treballadora entrat el segle XXI.                                                                                 

 

 

AddThis Social Bookmark Button