Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Suport al Model d'Escola Catalana i el seu sistema d'Immersió Lingüística

Alcover s'han sumat, aquest dimarts 6 de març a les 17h, a la Convocatòria de SOM ESCOLA en defensa del nostre sistema d'IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA i en suport al Model d'Escola Catalana. #SomEscola

Representants de l'Ajuntament, el professorat i els educadors de tots els centres educatius de la vila com l'Escola Mare de Déu del Remei, L' institut Fonts del Glorieta, la Llar d'Infants Xiu Xiu i l'Escola d'Adults; alumnes i veïns i veïnes d'Alcover, es van concentrar davant l'Ajuntament per llegir un manifest e rebuig als atacs a la nostra llengua i en defesa del model d'immersió lingüística en català com a eina social, davant l'amenaça del govern espanyol d'intervenir en l'escola catalana.

En el manifest es va fer referència que no es vol consolidar dos models diferents d'escola segons la llengua, perquè qui té les competències en Ensenyament és la Generalitat, perquè els resultats acadèmics avalen aquest model i perquè a Alcover mai han existit conflictes lingüístics.

Es va demanar:

- Que s'aturi qualsevol atac al català

- Rebutjar qualsevol acció que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya  o que intenti canviar el model educatiu català.

- Donar suport al model d'escola catalana, que garanteix la igualtat d'oportunitats i el coneixement de les dues llengües oficials.

- Reiterar el compromís d'actuar de manera directa en suport a l'Escola, els seus mestres, professionals i famílies que hi confien.

Traslladar als governants, autoritats educatives i a la societat en general, l'alta valoració i estima vers la nostra Escola.

En finalitzar la lectura del manifest, les gralles i els timbals van fer sonar el cant dels segadors.

 

                                                                             

 

AddThis Social Bookmark Button