Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Darrera sessió del 1r cicle de Parlem Contemporani? al Convent de les Arts

Aquest dissabte 10 de febrer es celebrarà la darrera sessió del primer cicle de programació estable d'arts visuals PARLEM CONTEMPORANI? I es clou aquesta primera ronda de convits a la conversa amb un programa farcit d'accions, projeccions de vídeo i instal·lacions.La sessió començarà sobre les 11h amb tres projeccions:

-X-TREM, de Marta Arjona i Mei Casabona, una peça que pretén dissenyar connexions a partir de l'abstracció del moviment on el cos, l'espai i la imatge dibuixen i defineixen per tal de despertar en l'espectador quelcom personal i únic.

-SOUVENIRS - THE BIG TRIP, de Cheater's collective. Gravacions en vídeo, de 360 graus, que actuen com a espai hipnòtic en observar l'encreuament de persones, cels i horitzons; fent referència a una successió periòdica segons un ordre predeterminat.

-LA FELICITAT DE (VIURE A) LA CIUTAT DE DALT. Instal·lació de vídeo -en una versió restaurada per a l'ocasió pel Dani Fornaguera- de la peça dels vídeoartistes  Núria Megías i Alfredo Castellanos, sobre una idea original del Carles Amill. Talment com un retaule barroc de les nostres esglésies, s’hi documenten diferents aspectes del pas de l'home en aquest món.

Tot seguit, la coreògrafa i performer Gemma Peramiquel, acompanyada pel guitarrista Pol Jubany, presentarà TRAVESSA, una peça participativa i de moviment, que comparteix l’artista amb l’espectador. S’inspira en els moviments migratoris que hi ha hagut durant la història i que encara, avui en dia, segueixen el seu curs, ja sigui de forma voluntària o forçada.

En acabat, l'Albert Ferré, músic alcoverenc, farà sonar el seu particular CADIRA-INSTRUMENT , improvisant i experimentat sobre aquest particular binomi semàntic, enregistrant petits fragments en temps real, per eventualment transformar-los amb l'ajuda de processadors d'efectes, i posant-los en concordància amb seqüències de sons prèviament programades.   

En aquesta última sessió presentarem la nutritiva col·laboració amb les escoles del Camp:

A les sales interiors, l'Escola d'Art i Disseny de Reus proposarà EN EL TRANSCURS DEL TEMPS, dues instal·lacions connectades entre sí,  al voltant de l'atmosfera que crea la llum natural a l'espai arquitectònic del Convent.

I al Claustre, l'Escola d'Arquitectura de la URV instal·larà DON'T SIT,  a partir d'una cinquantena de prototipus de cadires a escala real.


AddThis Social Bookmark Button