19maig2019

Ajuntament Alcover

Dissabte torna PARLEM CONTEMPORANI? amb 4 nous projectes

Aquest proper dissabte dia 13 de gener, arriba la penúltima sessió del primer cicle de programació estable d'arts visuals PARLEM CONTEMPORANI? Aquesta nova sessió encetarà l'any presentant quatre projectes, al voltant del tema de la identitat i el principi de realitat. 

Al claustre, i com a instal·lació de benvinguda, els alumnes del taller de pintura de l'EADT proposen HI HA ROBA ESTESA, un treball totalment col·lectiu i processual  desenvolupant el que pot ser o ha de ser una bandera, des del punt de vist més íntim o familiar al més exterioritzat o socialitzat. A partir de la recombinatòria, banderes de nova configuració, “no banderes” i noves banderes de llocs no existents o que encara han de venir. 

Les parets de les sales superiors s'ompliran d'imatges amb les tres propostes segurament més radicalment visuals de tot el cicle: retrat, onirisme, abstracció i figura. Dos tarragonins i una artista a cavall entre Perpinyà i Les Pobles.

El fotògraf Sergi Margalef  porta els retrats de SAL A L'ADN a la sala gran; retrats que converteixen l’espectador en el mar. Per una estona veurem els pescadors com la mar els veu, fràgils, innocents, impotents, despullats de tota llei humana. Cada cop que un nou visitant vegi les imatges, hauria de ser com un nou dia a la mar.

La Vanessa Pey, proposa DESNUAR, una instal·lació fotogràfica que busca representar la configuració de les identitats personals, múltiples i contradictòries en si mateixes. Partint de l'abstracció i a través de les diferents textures fotogràfiques, cinematogràfiques i pictòriques, el rostre es composa i es descomposa amb colors i llum permetent que s’entrevegi allò més emocional, una part de l’ànima.

Finalment la Pascale Lapeyre, presenta ONIRISME, MITES I QUIMERES, imatges digitals que conformen una exploració sobre  aquest aspecte simbòlic dels estats de l'ànima humana, que ens acompanya des de la nit dels temps, els mites antics i les noves criatures que podrien -per què no?- rondar les nostres ciutats, aferrar-se als nostres murs o bressolar els nostres somnis d'infants... 

Com en les sessions anteriors, l’acte tindrà lloc d'onze a dues del migdia, fent les presentacions dels propis artistes a primera hora.

Per altra banda recordar que està oberta la convocatòria de la categoria vídeoart, de cara a l'última sessió de PARLEM CONTEMPORANI? de dissabte 11 de febrer.

AddThis Social Bookmark Button