Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Dissabte torna PARLEM CONTEMPORANI? amb nous projectes Km0

Aquest dissabte dia 16 de desembre, passem l'equador del primer cicle de programació estable d'arts visuals PARLEM CONTEMPORANI? amb una nova sessió, on presentarem tres nous projectes de km0, i molt vinculats a la terra:

En Xavi Boltà i en Gerald "JIDE" Jacquemet, des de les Esplanes, presenten AIXOPLUC, una instal·lació d'arquitectura efímera amb canya de bambú al pati del Convent. Arcs catenaris i cúpules amb formes orgàniques que sorgeixen de "piratejar" tècniques mil·lenàries (cases de canya dels  Mudhif, poble  que habita a les terres regades pel riu Tigris a l'actual Iraq).

El vallenc Medir Cucurull s'instal·la en tres sales amb el seu PROHIBIT EL PAS,  una mirada, una reflexió sobre el territori. La transformació que fem d'aquest, en quins paisatges s'acaba convertint i què hi passa quan aquest procés de metamorfosi es queda congelat de manera indefinida o permanent. Una instal·lació i víedocreació que vol obrir una finestra a aquests processos que acaben anant més enllà d’uns simples canvis al territori.

La Gemma Molero, professora de l'Escola d'Art de Tarragona, porta les seves DEESSES AL CONVENT. Una col·lecció de figures ceràmiques, que malgrat que en una mirada ràpida ens pot portar a pensar en la repetició i en la uniformització, en acostar-nos-hi  i mirar d’una manera més propera, ens revelarà  que  cada peça presenta  uns trets característics diferenciats, fets amb elements extrets de la natura i que, molt probablement, podrem fins i tot trobar a l’exterior del convent.

En el curs de la presentació, desprès de veure les Deesses, la Gemma us convida als assistents a fer la vostra; pinzells i barbotina. Com en les sessions anteriors, es convoca a la ciutadania d'onze a dues del migdia, i les presentacions dels propis artistes es faran a primera hora.

Per altra banda recordar que es reobre la convocatòria de la categoria 2C, vídeo i vídeoart de cara a l'última sessió que serà el proper 10 de febrer de 2018.

AddThis Social Bookmark Button