Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Tret de sortida a la Fira de Bandolers amb una conferència i l'etiqueta de la Rosita

Aquest dijous 5 d'octubre, i com a novetat, la Casa de Cultura Ca Cosme ha acollit la conferència inaugural sobre el bandolerisme català dels segles XVI i XVII a càrrec d'Agustí Alcoberro, historiador i escriptor català, així com professor d'Història Moderna a la Universitat de Barcelona. A continuació s'ha presentat l'etiqueta que vestirà la cervesa artresanal Rosita d'Alcover en aquesta 15a edició de la Fira, amb la música del grup alcoverenc AllCovers.

Aquest divendres 6 d'octubre arriben els bandolers a la vila i com a novetat, aquest any, recupera l'espectacle de petit format amb quatre espais definits en el cor de la fira on es representaran quatre dels millors esquetxos teatrals que s'han viscut al llarg dels 15 anys de la Fira. A les 19:30h, el Museu d'Alcover obre les seves portes amb la  inauguració de l’exposició “Francisco Domingo (1920-2012): la vessant desconeguda" de Josep Domingo i Maria Guiu. A les 22h, al so de l'antiga sirena del sindicat, un any més ens tornarà a anunciar l'arribada dels bandolers a la vila, recuperant els espectacles teatrals de petit format pels carrers i conduint-nos a la nit, amb el ball de fira a la plaça Nova amb Loca Histeria.

Dissabte 7 d’octubre,  arriba una de les propostes més divertides, La Bandolerada, una gimcana en què petits i grans es disfressen de bandolers. A la tarda ens espera la tradicional i esbojarrada baixada d'Ornis (andròmines). Ja al vespre tindrà lloc un dels actes més multitudinaris que reuneix un gran nombre de comensals al voltant de la taula, el Tast de bandolers. I per acabar la nitHotel Cochambre ens farà ballar fins ben entrada la matinada.

Diumenge 8 d'octubregaudirem de la concentració de motos i de la tradicional trobada de gegants.Al llarg de la tarda, continuaran també  les representacions teatrals al carrer amb les disputes entre bandolers i el ja esperat espectacle del Túnel del Temps al Convent de les Arts de la Cia. La Resclosa.

Durant totes els dies de fira, s’obrirà la el mercat d'artesania, productes gastronòmics i degustació de productes de la terraamb prop d'un centenar de parades.  A més, la Fira compta dues zones gastronòmiques delimitades: la plaça del Portal i la plaça Lluís Companys on hi trobarem food trucks.

 


AddThis Social Bookmark Button