Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Alcover actua per combatre l'eruga processionària amb l'endoteràpia

L'Ajuntament d'Alcover estan realitzant, a finals d'aquest mes de setembre, les tasques de prevenció i tractament per combatre la processionària dels pins, una plaga molt habitual al nostre país. El seu tractament és complexe donat que aquesta plaga està estesa per tota la geografia i el canvi climàtic i les altes temperatures estan afavorint el seu desenvolupament.

Per tal d'evitar el risc d'al·lèrgies per l'eruga processionària a les zones més sensibles on hi ha pins com els parcs i jardins o l'Escola Mare de Déu del Remei, des de l'Ajuntament d'Alcover s'està treballant en un altre tipus de tractament anomenat endoteràpia. Aquest consisteix en injectar insecticida al tronc de l'arbre de manera que la sàvia transporti aquest insecticida directament a les fulles. Aquestes fulles seran les que menjaran les larves dels insectes quan neixin dels ous. 

A diferència d'altres anys, aquest tractament és més efectiu, innovador i ecològic que, per exemple, la fumigació ja que els insecticides estan a l'interior de les fulles i allà queden actius durant mesos.  


AddThis Social Bookmark Button