Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Faules mil·lenàries donen inici a la programació de tardor del Convent

El Convent de les Arts d'Alcover inicia aquest dissabte la programació estable d'arts escèniques corresponent a la tardor 2017 i ho fa amb l'actuació musical del Cor Sant Esteve de Vila-seca i l'espectacle Fabulae, el proper dissabte 30 de setembre a les 19.00h.

La faula és un gènere literari molt present en la cultura popular actual: El Corb i la Guineu, La Llebre i la Tortuga, El Ratolí de Camp i el Ratolí de ciutat… No obstant, els orígens d’aquest gènere es remunten segles enrere.

Des de Mesopotàmia, al segle I A.C, passant per l’antiga Grècia, l’Edat Mitjana o la Il·lustració́, a França, les faules s’han transmès oralment però també de manera escrita gràcies als reculls i aportacions d’importants autors. Un d’aquests fou Gai Juli Fedre que, al segle I d.C., va recollir en una sèrie de volums, tot un seguit de faules tradicionals i també algunes de pròpies. Algunes d’aquestes faules (com la del Corb i la Guineu) han arribat gairebé intactes als nostres dies.

Acompanyats d’un personatge molt especial, encarnat per l’actor Enric Arquimbau, d’un grup instrumental amb set músics i envoltats amb la música del compositor i director tarragoní Xavier Pastrana, el Cor Sant Esteve, sota la direcció de Charo García, s’endinsarà̀ dins d’aquest món fantàstic on els animals es comporten com humans. O és a l’inrevés?

L'espectacle està recomanat a partir de 6 anys i les entrades es poden adquirir per 6€ (4€ amb el carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, Ca Cosme o el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle. L'espectacle es troba inclòs en els abonaments Petits & Grans i General.


AddThis Social Bookmark Button