17juliol2018

Ajuntament Alcover

Alcover, seu de la Declaració per l'impuls de la concertació territorial al C. de TGN

El Convent de les Arts d'Alcover ha acollit, aquest dijous 6 de juliol, la jornada Bones pràctiques de concertació i estratègies territorials d’ocupació i desenvolupament local, que té el doble objectiu de presentar, per una banda, la voluntat d’impulsar iniciatives de desenvolupament econòmic i social intel·ligents, i per l’altra, de donar suport al desplegament de la llei 13/2015 d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

La sessió ha estat inaugurada per l’alcalde d’Alcover, el Sr. Robert Figueras i a continuació ha tingut lloc la internvenció del sr. Mateo Martínez, cap del Servei de Desenvolupament Econòmic Local del Servei d'Ocupació de Catalunya, acompanyat per Eduard Navarro, regidor de Treball i empresa de l'Ajuntament de Sabadell i el sr. Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant. A continuació, ha estat el torn de la Sra. Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Al migdia, ha tingut lloc la signatura institucional, per part de les autoritats de Tarragona, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Reus, i per part del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de la declaració Cessetània d’intencions i compromís prioritari de desplegar estratègies d’ocupació i desenvolupament efectives als territoris del Camp de Tarragona. En la Declaració es comparteix la voluntat d'impulsar projectes sostenibles i generadors d'ocupació de qualitat i participar en processos de millora contínua de la col·laboració pública i privada incorporant-hi el teixit soicoeconòmic i els agents públics i privats per augmentar la competitivitat i afavorir l'emprenedoria; entre d'altres aspectes a tenir en compte.

L’esdeveniment ha estat organitzat conjuntament per Idetsa, VallsGenera, Tarragona Impulsa, ConcaActiva i Mas Carandell; i compta amb la col·laboració de l’ajuntament d’Alcover i el Grup Intermunicipal de la Catalunya Sud, format per un equip tècnic d’agents públics i privats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que fomenten de forma col·laborativa l’ocupació, la formació i el desenvolupament local.

L’origen de la jornada neix de la voluntat de les Administracions per  promoure la concertació local en l’àmbit de l’ocupació, i dissenyar estratègies als territoris per potenciar el desenvolupament econòmic i no perdre oportunitats. Les entitats promotores d’aquesta jornada treballen  per desplegar planificacions estratègiques a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats. Per això, els darrers anys, a cada municipi o comarca s’han dut a terme accions per desplegar els plans estratègics propis i impulsar grup intermunicipals de professionals tècnics, agents socials i docents per iniciar un treball comú de detecció i planificació de prioritats. El primer esglaó és conèixer millor com treballar la concertació i fer-ho a partir de bones pràctiques i experiències que es desenvolupen a Catalunya. 

AddThis Social Bookmark Button