17juliol2018

Ajuntament Alcover

El Convent de les Arts atorga la residència artística a la italiana Emanuela Ascari

La residència artística 2017 del Convent de les Arts d’Alcover ja té projecte guanyador:A not planned project de l’artista italiana Emanuela Ascari. Del 20 de setembre al 20 d’octubre, l’artista s’impregnarà dels elements característics del territori alcoverenc per crear, durant un mes, les bases del treball que desenvoluparà en el seu projecte.

A not planned project presentarà una metodologia de treball basada en el fet de relacionar-se amb el territori a fi i efecte que la creació de l’obra neix del lloc, en el lloc i per al lloc. D'aquesta manera el treball es desenvolupa d'una manera generativa i ambiental, influenciat pel context en què es crea i que, molt probablement, desembocarà en un treball d’instal·lació.

El treball d’Ascari es realitzarà tenint en compte del primer contacte amb el territori i la seva exploració, tot coneixent in situ les seves característiques, i a partir també de la interacció  amb els seus habitants i amb la seva cultura, entre d’altres aspectes.

L’italiana Emanuela Ascari compta amb importants reconeixements i des del 2004 ha exposat les seves obres individualment i col·lectiva en diversos espais i museus, majoritàriament d’Itàlia.

L’Ajuntament d’Alcover, amb col·laboració amb l’Associació Artéco, va convocar les bases per a una residència de recerca, dins el projecte de residències artístiques del Convent de les Arts, amb un plantejament site specific en vers el Patrimoni material i immaterial del territori d’Alcover, en particular; i de Catalunya, en general. Una vintena de propostes arribades des de Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Galícia i Andalusia fins a Itàlia, Bulgària, Brasil, Argentina, Hong Kong i els Estats Units d'Amèrica es van presentar a la convocatòria.

 

 

AddThis Social Bookmark Button