02març2021

Ajuntament Alcover

Nadal 2015: el tió més llarg del món i l'espectacular arribada dels Reis

Alcover es prepara per gaudir, un any més, dels diferents actes programats per les festes de Nadal i de Reis. Una desena d'activitats adreçades a tots els públics però sobretot als més petits de casa, formen una atractiva proposta per aquestes festes que tindran lloc del 18 de desembre al 5 de gener. 

La música és protagonista en aquestes dates i la vila gaudirà de la tradicional  cantada de nadales a càrrec dels alumnes de l'escola Mare de déu del Remei (divendres 18 de desembre a les 15h al Pavelló). Com també ho farà amb el Concert de Nadal Cançons de la Lluna al Barretamb el Cor Infantil amics de la Unió i amb la col·laboració de l'EMMA (diumenge 27 de desembre a les 18h al Convent de les Arts). Es tracta d'un dels cors més prestigiosos de casa nostra i reconeguts a Europa que ens brinda un emocionant concert, senzill i profund que pretén ser un homenatge a Josep Vila Casañas, una figura clau en la història del cant coral al nostre país.

Els carrers s'ompliran de paradetes per celebrar el mercat de nadal (dissabte 19 de desembre durant el matí).

Un dels actes més esperats per als més petits és la cagada cagada del tió més llarg del món, que cada any aplega tots els infants de la vila(dissabte 26 de desembre a les 13h a la Plaça Nova). Destacar també el Parc Infantil de Nadal  amb diferents activitats (dies 28, 29 i 30 de desembre al Pavelló d'Esports i al Pavelló de les escoles).

El nou any 2016 l'obrirà els tradicionals Pastorets a càrrec del grup de teatre alcoverenc La Resclosa, un dels actes més multitudinaris (dissabte 2 de gener  al Convent de les Arts en dues sessions, a les 18 i a les 21h). I la solidaritat arribarà de la mà del Pessebre Vivent que permetrà recaptaraliments i material escolar per a les famílies més necessitades (diumenge 3 de gener a les 18h a l'Església Nova).  

I com no, tots aquells actes relacionats amb l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient. Els patges reials arribaran a Alcover per recollir les cartes dels nens i nenes (diumenge 3 de gener a la 13h al Cercle d'Amics) i uns dies després, ho faran Els Reis d'Orient amb els regals demanats (dimarts 5 de gener a les 18:30h de l'Estació de Tren). A continuació es farà la Cavalcada pels carrers del poble que finalitzarà amb una espectacular entrada a la Plaça Nova on es farà el Pregó Reial i se'ls farà entrega de la clau de la ciutat.

AddThis Social Bookmark Button