Ajuntament Alcover

Àrees Temàtiques > Promoció Econòmica > Comerç > Mercat Setmanal

Mercat Setmanal

Cada setmana a Alcover es celebra el tradicional mercat setmanal dels dimarts.

La seva ubicació, actualment a l'entorn de la Plaça President Lluís Companys, fa que sigui un mercat molt concorregut, de fàcil accés i minimitzant al màxim, els possibles problemes de circulació entre vianants i vehicles.

Des de bon matí, els mercaders ja tenen a punt les parades i el seu gènere per als clients més matiners. A mesura que el dia avança, el caliu del mercat augmenta i l’activitat és més intensa.

Gent amunt i avall, comprant i venent durant tot el matí fins que arriba el migdia; hora de recollir després d’atendre als últims clients.

NOTA: durant les festes locals i els dimarts festius el mercat setmanal no es celebra.
 

Una mica d’història

Durant l’època medieval, Alcover disposava d’un mercat setmanal que celebrava tots els dilluns. Tal mercat, concedit per Alfons I i per l’arquebisbe Berenguer de Vilademuls l’any 1174, provablement s’ubicava a l’actual Plaça Vella.

Com que la ciutat de Reus també celebrava el mercat als dilluns, es provocava interferències entre els dos mercats i això perjudicava greument als mercaders alcoverencs. Així doncs, els mercaders alcoverencs van intentar impedir el mercat de Reus.

El 1310 el Rei Jaume II dóna el dret als reusencs de celebrar el mercat setmanal els dilluns. A l’any 1315 l’arquebisbe Guillem de Rocabertí també fa una concessió de celebrar el mercat setmanal de Reus els dilluns. Aquest privilegi de mercat setmanal va ser confirmat una altra vegada al 1322 pel Rei Jaume II.

Finalment, després d’un segle de disputes, Alcover va haver de traslladar el mercat setmanal als dimarts. El 1429 l’arquebisbe Dalmau de Mur autoritza als alcoverencs traslladar el dia del mercat setmanal al dimarts.

 

AddThis Social Bookmark Button